Nejdå, inte söt alls..

:)


Dåtid VS Nutid

För att fördriva tiden lite då det inte händer så mycket här i G-town så hade jag tänkt börja läsa klassikern borta med vinden som jag har lånat av Olivers farmor. Har för mig att den även finns som film idag (?)

Hur som helst så ser jag fram emot att börja läsa boken och jag tycker att det är lite extra kul då boken är från 1963! Eller ja, Olivers farmor fick boken då hon skulle sluta på flickskolan som hon gick på och det var alltså år 1963. Jag älskar saker som har en historia bakom sig, eller historia och historia - jag tycker det är mysigt då man hittar gamla saker som har betytt något för någon, att saken i sig får en att minnas gamla dar’ och att vi som är yngre kan få ta del av dem...

 

 

 

 

 

När jag var liten älskade jag att lyssna på mina morföräldrar då dem berättade om hur dem hade det när dem var små, och det gör jag än idag. Min morfar är världsbäst på att berätta roliga historier och minnen från förr och då menar jag verkligen världsbäst för man sitter verkligen som fastklistrad och lyssnar. När han sitter och berättar hur han hade det som liten grabb så förstår man verkligen hur allting har förändrats. ”Det var bättre förr” kan man höra en del säga men är det verkligen så? I vissa fall kanske det är så, jag önskar till exempel att det kunde vara lite lättare att göra saker som man själv vill i dagens läge, man vill så mycket men det känns som om det nästan hela tiden är någonting som hindrar än. Själv sitter morfar där i köket och berättar om allting som han gjorde som ung och man blir nästan lite avundsjuk för i mina öron låter det näst intill omöjligt att göra allt det där så som allt ser ut idag.

Men man ska inte klaga, det är positivt att världen förändras och utvecklas, tänk bara på lilla morfar som kanske missade något bra program på TV:n och inte kunde sätta sig vid datorn för att se programmet där istället. Det kan JAG och det är jag glad över.. Vi båda kommer att ha fått en bra uppväxt, väldigt olika men bra – eller hur morfar? Hade ni ens TV?





Men men, jag ska ju inte sitta här..jag skulle ju läsa min bok från 1963!
Bye


Veckans agenda...





...

Bra att man sitter och skriver ett inlägg och sen försvinner allt. Det kallas dötid..

Okej en bild kan jag bjuda på..

Sötare unge får man leta efter. Coola "Nittan" <3 ;)

Huligan

Sitter hemma hos Olivers mor nu. Vi ska snart gå till hans pappa för att se AIK-Djurgården och äta lite mat. Idag har vi hunnit med mycket. Gud vad vi är duktiga! Vi har bland annat bakat bröd, målat hans spegel, gått och handlat och sen har jag sytt hans byxor (det gick ju sådär)

Men men, tänkte lägga upp lite bilder sen sommarn men dem kommer antagligen imorgon, nu ska vi tagga till för match!

SAMBA DJURGÅRN'

Lördag

Nu sitter jag här igen. Kom precis hem från Tumba! Det blev ingen utgång igår, alla var nog väldigt trötta så det får bli nästa helg istället och då fyller även Jonas år!

Både jag och Oliver var ju på arbetsintervju igår, det kändes väldigt bra och nu får man bara hoppas på det bästa.

Vet inte vad jag ska skriva riktigt, hade tänkt kolla på Internet vad en matematik B bok kostar och sen bara ta det lugnt. Oliver är och kollar på hockey så han kommer hit lite senare ikväll, mysigt!

See you later

...

Nu har det gått över en timme och jag har inte packat klart än. Är apirriterad. Har verkligen vänt ut och in på hela min garderob men ingenting duger. Vad har man egentligen på sig på en intervju? Hela min garderob är en katastrof, så som den ser ut nu så hittar man ingenting..


/Bitterf'ttan


Packa is not my thing

Har precis käkat, borde egentligen packa men jag vet inte vad jag ska packa ner, plus att det är så himla tråkigt..

Imorgon kommer jag och Oliver att tillbringa nästan hela dagen inne i stan. Båda ska på arbetsintervju fast helt olika tider och på olika företag så det blir lite väntetid imellan men vi har ju varandra. På kvällen blir det antagligen utgång tillsammans med Oliver, Jonas, Pernilla och Karar. Karar kommer hem över helgen från Malta (han jobbar där) så jag antar att killarna har mycket att prata om så därför kör nog Pört och jag lite girlpower, och det är ju inget fel med det!

Nej nu borde jag sätta igång med packandet, annars blir det som vanligt (Oliver fattar)

Ciao!

Håll tummarna när det gäller arbetsintervjun, både för mig och Olli!



Success

Pernilla kollade igenom lite gamla bilder och hittade några på mig. Bilden som är min header är en av dem. Det var tider det, klänningen var verkligen något extra. Tyvärr har jag inte klänningen kvar utan den skänkte jag till en organisation strax efter min premiär på röda mattan. Om jag hade vetat att jag skulle starta en blogg så hade jag kanske auktionerat ut den här...


Det var även Pernilla som designade min klänning så gå in på hennes blogg och fråga om hon kan fixa en till dig med, hon är verkligen en toppdesigner! Om du inte når henne på bloggen kan du alltid svänga in på donken och kolla när hon har tid :)





En hjälpande hand

Sabina bad mig om hjälp när det gäller läsförståelse i svenska, fine sa jag men inte viste jag att hjälpa betydde att man skulle göra typ hela uppgiften haha. Hon kör min stil.. och vadå, det fungerar ju ;)


Övrigt:
Andra syrran sitter tydligen där nere och "hjälper" till med SO:n. Snacka om att bossa över dem större..

SUCK

Blogg + designa + se bra ut = ingenting för mig

punkt

Hmm

"I'm the one and only"... Voff!

Det går bra nu

Vaknade för ett tag sen, humöret var inte på topp men det blev snabbt ändring på det när ett företag ringde angånede en intervju! :) Andra jobbet på två dagar, det går bra nu som man brukar säga!

-

Den här veckan är inte rätt vecka för att bråka med mig


VARNING

Kvack kvack..


Hejarklacken

Hallå!

Har precis käkat middag så nu är man mätt och belåten. Ringde en snubbe nyss från ett företag som heter Silentium, han skulle höra av sig igen angående jobb – spännande!

Idag har jag inte gjort mycket alls, legat i soffan tillsammans med hunden och kollat på TV. Repris av kändisdjungeln visades bland annat, finns inte så mycket att säga om det programmet förutom att det suger och att man undrar vart kändisarna är (?)

 

Yeye, samtalsämnet vid middagsbordet idag handlade om några flumiga gubbar som har gjort massa klipp och som kallar sig ”hejarklacken”youtube. Har absolut ingen aning om vad det är för personer men hur som helst så viste alla andra det vid matbordet så jag tänkte kolla på det nu.

Vet du vilka ”hejarklacken” är på youtube? Eller är det jag som ligger efter kanske..


 

 

 


Flickan som lekte med elden



Det var inte alls länge sen jag såg filmen "Män som hatar kvinnor" och den var superbra enligt min mening och därför måste jag även se den här som är uppföljaren. Oliver är inte så förtjust i svenska filmer men dem här filmerna är i en klass för sig.


Förresten, viste du att en del av filmen
Män som hatar kvinnor spelades in i Gnesta? Jodu, det gjorde den faktiskt. Känn på den du..

/Stolt Gnestabo

En ny dag

God morgon!

Har precis käkat frulle och nu sitter jag här. Sandra väckte mig runt 10 och fråga om jag skulle följa med ut med hunden, jag lyfte på huvudet för att se ut genom fönstret och svaret blev snabbt nej. Skit väder ute idag :/ Hade hoppats på lite mer sol och värme då hösten kommer allt närmre och närmre men icke sa nicke.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, det vanliga I guess?

Hur som helst, vi får se vad dagen har att bjuda på..
See you later





Alla vill ha oss

Min kära vän Pernilla skickade en länk till mig och skrev "känner du igen honom?" Hmm vem kunde det vara tänke jag och klickade på länken. Jo det var Jesse McCartney. Vet inte om du vet vem det är? Hur som helst var han med i serien Summerland som visades på TV ett tag under 2004.

När programmet började sändas i Sverige på kanal 5 började jag kolla på det och där var han! Självklart blev jag STÖRT kär. Elller aah, i alla fall sådär knäpp som man kunde bli då man såg en snygg kille och var 14 år. Vem var han tänkte jag och började söka på hans namn på Internet för att se fler bilder på honom. Ååh alltid lika snygg!!!!

Sen kom den där dagen då jag läste en tjejtidning och det visade sig att dem hade intervjuat honom. Oj oj oj tänkte jag och slog upp sidan. Läste igenom intervjun och i slutet hittade jag någonting som fick mig att hoppa till och bli alldeles ivrig(!) Nu tänker du säkert att det är något i stil med att han skulle komma på besök till Stockholm eller att man kunde vinna en tävling och träffa honom. Självklart inte...Ofta att jag skulle ha sådan tur.
Hur som helst, grejen som jag blev alldeles ivrig över var en ADRESS, en adress som man kunde skicka ett brev till om man ville hälsa något till Jesse. Shit tänkte jag, nu kan jag skriva något gulligt till honom, han kommer tycka att jag är assöt och inte alls "som alla andra" 14 åringar som älskar honom.

Skrev jag ett brev? Haha ja det gjorde jag faktiskt. Eller ja, Pernilla och jag gjorde det rättare sagt. Jag minns inte alls vad vi skrev i det där brevet, kommer bara ihåg att jag hade rivit ut själva adressen från tidningssidan och att vi sedan satt hemma hos henne och skrev. Undrar om vi skrev det på engelska?

Hur som helst, anledningen till varför jag skriver det här är för att påminna mig själv om hur naiv man var som yngre. Haha vad f'n hade vi förväntat oss? Att han skulle skriva tillbaka? Självklart var adressen direkt till honom också.. vad annars lixom(?) Nu när jag tänker på det så skrattar jag för mig själv, om inte Pernilla hade påmint mig idag så hade jag antagligen förträngt det i några år till. Vad fick oss egentligen att skriva det där brevet? Vad var det för speciellt med oss? Två små blonda svenska tjejer på 14 år.. Omg säger jag bara... Haha och vad stod det egentligen i brevet?



Inte nog med att han var söt, det visade sig att han kunde sjunga också! Åhh Jesse McCartney, vi vet att du fortfarande vill ha oss...








/18 år och fortfarande naiv, (fast om helt andra saker)


Back to business..

Sitter hemma hos älskling för tillfället. Ska snart möta lillesyrran för att åka hem till G-town, skönt med lite ressällskap!

Veckan bjuder väl inte på något speciellt, ska söka jobb som vanligt och vänta på besked från skolan. Hoppas på det bästa!

Nu ska jag mysa med älskling innan jag drar. Kanske uppar senare, nobody knows..  (:

PUSS

G-town

Sitter i G-town nu och väntar på att tåget ska bära av till Tumba. Idag spelar Oliver som sagt match, ska gå ner och heja på dem hade jag tänkt. Imorgon fyller tydligen Madde år, fick veta det igår hehe. Så det blir väl till och fira henne imorgon :) Trevligt trevligt!

Oliver sitter och kollar på konstiga filmer på mobilen.. undrar vad det kan vara på dem hmm..

Vet inte vad jag ska skriva så det får duga såhär.

Hare bäst

Fredag

Jaha nu var det fredag igen då. Ska snart möta Oliver i Södertälje, sen ska vi till arbetsförmedlingen. Efter det så ska vi hem till kära G-town och mysa lite för att imorgon åka till Tumba då Oliver ska spela match. Helgen bjuder kanske inte på något spännande men jag ser fram emot att umgås med Oliver och våra familjer.

Xoxo

Intressant..



Tack för att du kom..

Boring



Vem som helst förstår väl att vardagsbestyren inte är speciellt lockade om man inte gör nånting vettigt dag in och dag ut..


Peace

Juste, så var det ju det där med träningen också..

Svar:
Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken.



Jag övergår till slappface igen, det är mer jag..

Minnen

Kollade precis på bilder sen studenten, gud vad jag saknar den dagen! Den dagen var en utav dem lyckligaste dagarna i mitt liv, önskar att man kunde stanna kvar i den tiden man levde i då. Alla var super glada, trevliga och man hade bara så himla kul med allt och alla! Nu har det gått lite mer än 3 månader sen den dagen men det känns som en evighet...

En sak är säker i alla fall, jag kommer aldrig glömma den där dagen!!


Här är lite bilder sen den gamla goda tiden






 

Saknar er Cissi och Madde, ingenting var tråkigt tillsammans med er. Ni kommer alltid att vara mina knäppisar :D <3

Många pussar från Soffipropp

Det finns en person..

som jag gillar väldigt mycket. En person som jag har väldigt roligt tillsammans med och som jag kan lita på till 100 procent. Denna underbara människa har funnits vid min sida under en längre tid nu och jag vill att det ska vara föralltid.

Den här personen gör mig otroligt glad och jag vet att jag är den lyckligaste tjejen som finns på den här planeten.

Du ställer alltid upp för mig,
Jag älskar dig..



Honey med Linusman <3

Saker som jag har gjort idag..

  1. Ringt SYOn in G-town
  2. Skrivit ut, fyllt i och postat blanketten för kursen Matematik B
  3. Kontaktat läraren som ska undervisa
  4. Tagit ut pengar samt fört över pengar
  5. Tagit en promenad
  6. Solat
  7. Handlat
  8. Skrivit CV
Dagen har alltså haft mycket att bjuda på och än är den inte slut så mer kommer antagligen att hända.

Gud vad jag är duktig...




F



Måndag igen (vad det nu betyder?)

Jaha nu är det måndag igen då, inte för att det betyder något speciellt för mig men för alla andra gör det ju det såklart eftersom det är en ny vecka för skola och jobb.

Hur som helst, helgen har varit lugn, har mest tagit det lugnt med pojkvännen och hans familj samt vännerna vilket var väldigt uppskattat!

Idag har man inte gjort mycket alls, håller på att söka jobb för fullt och jag hoppas på det bästa. Imorgon blir det till att ringa SYOn i Gnesta och kolla olika utbildningar, nu är jag trött på att bara sitta hemma och inte veta hur det blir i framtiden - nu ska jag ta tag i allt och ha en plan!

När studenten närmade sig tänke jag; "Fyfan vad skönt att bara vara hemma och ta det lugnt ett år innan jag sätter igång med att jobba eller plugga ordentligt igen, det är jag värd!"
Visst var jag värd lite lugn efter allt slit i skolan med betyg etc. men att bara sitta hemma SUGER rent ut sagt. Att sitta hemma = ingen inkomst vilket betyder att man inte kan göra någonting! Det är ungefär som att vara strandsatt..

Yeye, ska i alla fall ta tag i allt nu och jag hoppas att allt löser sig. Jag ser i alla fall fram emot att kunna plugga till ekonomiassistent nästa termin :) En bra sak är ju i alla fall att jag vet vad jag vill bli


/ Nybliven student och arbetslös



har man inget liv så har man inte



Om man vill fördriva tiden kan man ju alltid gå in på NRJs hemsida och lyssna på Knappen&Hakim och deras wake up call. haha jag ääälskar deras busringningar!




Inspirationskälla



Jag tror att arabiska är min nya grej, jag har blivit inspirerad av Cissi.
Shako mako?



Ingen aning om vad jag ska skriva..

Idag har jag jobbat, det gick bra och det var inte alls många på tågen. För dem som inte fattar någonting så har jag jobbat (idag och igår) som marknadsundersökare på SJs tåg. Helt okej jobb men ingenting jag skulle vilja jobba med varje dag om man säger så, två dagar har varit lagom.

Jobbet gick hur som helst bra förutom att jag tror att jag börjar bli sjuk vilket suger. Hoppas i alla fall att det inte håller i sig under en längre tid.


Yeye, har ingen aning om vad jag ska skriva mer så det får räcka, Ciao!


Dagens höjdpunkt



Hela dagen har varit upp och ner av alla möjliga orsaker. Höjdpunkten idag har i alla fall varit då jag och syrran tog en långpromenad. Ventilera alla tankar är ju aldrig fel om man säger så.


Man kan nästan säga att vi var på upptäcktsfärd då vi gick på ställen som jag aldrig har gått på innan även om jag har bott här i några år nu. Gnesta kanske är större än vad man tror?


(PS: Vad hände egentligen med träningen Sofie?)

Oliver Hjärta Sofie

1 September var igår vilket betyder att jag och Oliver har varit tillsammans i 1 år! :) Dagen var helt underbar och den bjöd på ett och annat.

Dagen började med att jag skulle på en utbildning mellan 10:00-12:00 i stan. Älskling mötte upp mig strax därefter och vi tog bussen mot Vasamuseet för att kolla på utställningen om Titanic. Utställningen var väldigt intressant och lärorik och jag är jättenöjd att vi valde att just göra detta en dag som denna.

Efter utställningen tog vi bussen mot centralen och bestämde oss för att få i oss lite mat i magen och då blev det självklart mongolianbarbeque som är underbart gott! Vi åt även där då vi firade nyår tillsammans. :)

Dagen var hur som helst jättetrevlig och vi hade fantastisk tur med vädret! När vi kom hem till Oliver så gick vi in på hans rum och på nattduksbordet ser vi att det står ett par jättefina rosor med ett kort framför. På kortet står det; Grattis på 1årsdagen Olli och Sofie!" Blommorna var från hans mamma, hur gulligt som helst! Hon hade även låtit en ros stå i en enskild vas så att den skulle torka, meningen med det är att efter varje år som vi är tillsammans tillkommer en ny ros till vasen. Gulligt tänkt eller hur? :) Vi blev hur som helst jätteglada! :)


Nu har vi som sagt varit ihop i 1 år och jag tror och hoppas att vi kommer att tillbringa många fler år tillsammans i fortsättningen :) Du är en sjukt underbar människa som jag älskar att ha vid min sida.

Tack för den underbara dagen igår! Hade inte velat tillbringa den med någon annan på denna jord.

Jag älskar dig Oliver / Din Fi



Min andra halva på min 18årsdag!

RSS 2.0